Известие

Collapse
No announcement yet.

Инжектори 1.4 16в ТС

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Инжектори 1.4 16в ТС

Колеги някои има ли идея, понеже не успях никъде да го намеря в интернет...колко кубика са дюзите на 16 туинспарк 1.4 (алуминиевия картер) и ниско омни ли са ?

B&B Racing | bb-racingteam.com
    Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!

за кубиците не знам но със сигорност са високоомни
    Гост това е човек ,който идва да пие кафе а ти изпива всичката ракия

Comment

Първоначално публикувано от Ma7e4k0 Покажи съобщение
      Колеги някои има ли идея, понеже не успях никъде да го намеря в интернет...колко кубика са дюзите на 16 туинспарк 1.4 (алуминиевия картер) и ниско омни ли са ?
      И дали има разлика със тези които са на 2.0ТС.,и оттделно тези оранжевите които се монтират на двигателите със пластмасовия капак от 1.4 до 2.0 колко кубика са?Нищо не целя да правя просто любопитство.
      АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

нещо ми се върти в главата че бяха 280 cc ,но не съм сигурен
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Ma7e4k0 Покажи съобщение
          Дюзите на 1,4 са като на всички ТС CF1, тоест CF1 мотора + стария ТС, на 155 да речем е с еднакви дюзи жълти на цвят 189 кубика номера им завършва на 702. Дюзите на CF2 мотора са 176 кубика, но са уж по ефективни пръскат от повече места, оранжеви са и завършват на 769. Ниско омни дюзи на Алфа няма, всичко е високоомно.
          А каква ти е идеята с тия дюзи колега?

Първоначално публикувано от Sprinta46 Покажи съобщение
          нещо ми се върти в главата че бяха 280 cc ,но не съм сигурен
          Уоауууу. Тва ще дое бърза кола.
          Fiat Punto 1.4GT 1996
          Hyundai Tucson 2.0 2007
          Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
            Още малко и щях да го оцеля
            sigpic

Comment

Дюзите на 1,4 са като на всички ТС CF1, тоест CF1 мотора + стария ТС, на 155 да речем е с еднакви дюзи жълти на цвят 189 кубика номера им завършва на 702. Дюзите на CF2 мотора са 176 кубика, но са уж по ефективни пръскат от повече места, оранжеви са и завършват на 769. Ниско омни дюзи на Алфа няма, всичко е високоомно.
              А каква ти е идеята с тия дюзи колега?

"Ниско омни дюзи на Алфа няма, всичко е високоомно"
              Идеята ми автоматично пропада.
              В някои саит ли ги гледаш тия характеристики? Може ли да го споделиш?

B&B Racing | bb-racingteam.com
              Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!

Comment

колко е това високо омни, и колко е това ниско омни???

колко е високомна тази бобина?
                20 оhma 10 ohma? 5 ohma?
                някой мерил ли ги е?
                sigpic
                Alfa 146 1.6 TS ---> 2.0 TS Remapped by Oem
                FIAT TIPO 1.6 DOHC

Comment

по номера на дюзите ги сравни тука
                  http://www.fuelinjector.citymaker.co...low_Rates.html
                  алфа ромео 156 1.8 тс -на части
                  алфа ромео 164 2.0тс -на части
                  нисан примера п10 1,6 16в хечбек
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Majed_146 Покажи съобщение
                    колко е това високо омни, и колко е това ниско омни???

колко е високомна тази бобина?
                    20 оhma 10 ohma? 5 ohma?
                    някой мерил ли ги е?
                    нискоомните са 2-3 ома. високоомните 10-15. разликата е огромна. ако поставиш нискоомни вместо високоомни ще изгориш транзисторите в еку които ги управляват.
                    точка

Comment

Колега, Благодаря за разясняването на закон на ОМ, просто се възмущавам на такива приказки " нискоомно, " "високоомно" трябва да има стойност! а дали е високоомно или нискоомно.... и двете съпротивления 2 ома и 15 ома
                      са нискоомни

Това ми беше мисълта от предният пост трябва да ги изказваме нещата по правилно.

Поздрави!
                      sigpic
                      FIAT TIPO 1.6 DOHC

Comment

Колега, Благодаря за разясняването на закон на ОМ, просто се възмущавам на такива приказки " нискоомно, " "високоомно" трябва да има стойност! а дали е високоомно или нискоомно.... и двете съпротивления 2 ома и 15 ома
                        са нискоомни

Това ми беше мисълта от предният пост трябва да ги изказваме нещата по правилно.

Поздрави!
                        Много е важно, да се покажем знаещи и по-интересни ще знаеш. Погледни графичка Impedance и я разтълкувай моля
                        Attached Files
                        Fiat Punto 1.4GT 1996
                        Hyundai Tucson 2.0 2007
                        Renault Clio 1.5 2019

Comment

са нискоомни

Поздрави!
                          така е прието да се казват. нискоомните се комутират по специален начин или имат последователно свързани токоограничаващи резистори. високоомните се клатят директно от еку. нищо че разликата между двата типа е само 10-на ома, те са индуктивен товар.
                          точка

Comment

Много е важно, да се покажем знаещи и по-интересни ще знаеш. Погледни графичка Impedance и я разтълкувай моля

Точно... не пише нищо, "високо" и "ниско" какво от това.. за мен това отдолу е po правилна информация: информацията в ръководството на Мотроника! Ясно написано 15,9 ohm. Съжалявам, че е толкова малка снимката. Всички, които има желание ще погледни PDF-а на Мотроника и ще види колко е този импеданс както и на всички останали датчици по системата за впръскване на гориво(па тогава всеки да си реши дали ще е висок или нисък този импеданс). и в същност не ме интересува някаква обща таблица за сравнение между 10 вида коли тук сме във форум на АлфаРомео и си говорим за нашите которници и в частност 1,4 Свинспарк

Колега мисля, че сме в технически отдел на форума и няма нищо лошо във това да се изписват нещата по ясно и съответно технически по детайлно, съответно това не означава, че се правим на разбирачи или на мозаци! Поздрави!
                            Attached Files
                            Last edited by Majed_146; d.m.y г., 17:50. Основание: снимката е оправена
                            sigpic
                            FIAT TIPO 1.6 DOHC

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                              така е прието да се казват. нискоомните се комутират по специален начин или имат последователно свързани токоограничаващи резистори. високоомните се клатят директно от еку. нищо че разликата между двата типа е само 10-на ома, те са индуктивен товар.
                              Да прав си колега със сигурност си е така, и аз си мисля за една много логична причина поради това да са инжектори с по 3-4 ома а другите да са 15 ома., но ще си мълча да не ме обвинява колегата модератор в спам или в остроумие!

Поздрави!
                              sigpic
                              FIAT TIPO 1.6 DOHC

Comment

Working...
                              X